Eristystason valvontareleet

eristystason valvontarele
IR425.jpg
Tuotenro: ISOMETER
Valmistaja: Bender

Eristystason valvontarele valvoo kelluvassa IT-verkossa  verkon ja suojamaan välistä eristysvastusta eli eristysresistanssia.


Rele antaa hälytyksen havaittuaan eristysvastuksen laskeneen alle hälytysrajan. Vika ehditään paikallistaa ja korjata ennen kuin se aiheuttaa suurempia ongelmia.


Benderin eristystason valvontareleet mittaavat pelkästään eristysresistanssia. Sen ansiosta kapasitiivisten vikavirtojen osuus poistetaan mittauksesta ja vian havaitsemisen herkkyys on paljon parempi kuin maadoitetussa verkossa.


Vanhan nimityksen, maasulkurele, käyttö aiheuttaa usein väärinkäsityksiä, koska maasulkuvika aiheuttaa kelluvassa ja maadoitetussa verkossa eri asioita, joten niissä tarvitaan aivan eri maasulkusuojaukset. Kelluvassa verkossa mitataan eristysvastusta eristystason valvontareleellä ja maadoitetussa verkossa mitataan vikavirtoja vikavirtamittarilla.


Sopivan laitteen valitsemiseen vaikuttaa verkon jännite ja teho sekä käytettävissä oleva apujännite. Tietyt sovellutukset esim. aurinkovoimalat vaativat aivan omat releensä.


Eristysvian paikallistamisen helpottamiseksi Bender valmistaa eristysvian etsintälaitteita. Eristysvian paikallistaminen nopeasti IT-verkossa on tärkeää, koska seuraavat viat eri potentiaaliin aiheuttavat vikavirtoja.


Bender on yli 65 vuoden kokemuksella johtava sähköturvallisuustuotteiden valmistaja koko maailmassa.


Benderin esittelyvideot (youtube)


Yleisesite (7 MB)


Bender GmbH & Co. KG
Londorfer Str. 65, 35305 Grünberg
Deutschland


www.bender-de.com


Tuotekuvat/photos: Bender

Design By